Direct naar  hoofdmenu / submenu / zoekveld
Home / Actualiteitenoverzicht / 2011 / EMN-netwerkmiddag succesvol door grote opkomst, goede workshops en informatie-uitwisseling

EMN-netwerkmiddag succesvol door grote opkomst, goede workshops en informatie-uitwisseling

De gelegenheid voor netwerkpartners om elkaar te ontmoeten en van gedachten te wisselen.

EMN-NetwerkdagWoensdag 30 november jl. organiseerde het Nederlands nationaal contactpunt voor de derde keer zijn jaarlijkse netwerkmiddag. In Utrecht waren meer dan 50 vertegenwoordigers van de netwerkpartners en internationale collega’s aanwezig.

De netwerkpartners komen van universiteiten, onderzoeks- organisaties, gouvernementele en niet-gouvernementele organisaties en zijn actief op het gebied van asiel en migratie.

Gesproken werd onder andere door de heren Rob van Lint, Hoofddirecteur van de IND, Stephen Davies van de Europese Commissie en Hans Lemmens, coördinator van het Nederlands contactpunt van het EMN.

Nationaal netwerk van belang
De heer Rob van Lint stond stil bij de belangrijkste producten van het EMN: de nationale en de overkoepelende (synthese) rapporten. Hij benadrukte het belang van het onderhouden van een nationaal netwerk en houden van een EMN-netwerkmiddag.
In een verkennende vooruitblik kwamen ook de geplande studiemigratie voor 2012 en de samenwerking met andere Europese instanties aan de orde.

EMN-producten hebben positieve invloed op beleidsvorming

De heer Stephen Davies vertelde over de pas afgeronde evaluatie van het EMN. Uit die evaluatie bleek dat het EMN steeds beter in staat is om actuele, betrouwbare en vergelijkbare informatie te verstrekken aan de Europese en nationale beleidsmakers.
Hij noemde de kwaliteit van de EMN-producten en de positieve invloed op de Europese beleidsvorming.
Belangrijk is dat het EMN aandacht besteedt aan tijdige en beknopte informatievoorziening.

Ambities voor 2012
De heer Hans Lemmens gaf een presentatie over de werkzaamheden en doelstellingen van het EMN Nederland.
Kwalitatief hoogwaardig onderzoek, grotere beleidsrelevantie, de uitbouw van het EMN-netwerk maar ook meer betrokkenheid van het Nederlands netwerk bij het werk van het EMN zijn de ambities voor 2012.

Uitgebreid aanbod van workshops
Vervolgens kozen de deelnemers uit een aanbod van workshops over illegale migratie, visumbeleid, studiemigratie en de Europese agenda voor asiel en migratie.
Deze workshops werden voorgezeten door Dr. Arjen Leerkes (Erasmus universiteit/WODC), Dr. Jorrit Rijpma (universiteit van Leiden, Europa Instituut), Dirk Haaksman (NUFFIC) en Raymond Poeteray (Ministerie van Buitenlandse Zaken).

Meer informatie
In de nieuwsbrief die binnenkort verschijnt kunt u meer lezen over deze zeer geslaagde netwerkmiddag.



Uitgelicht


Zoeken