Direct naar  hoofdmenu / submenu / zoekveld
Home / Actualiteitenoverzicht / 2011 / Europese Commissie start openbare raadpleging over het recht op gezinshereniging

Europese Commissie start openbare raadpleging over het recht op gezinshereniging

Tot 1 maart 2012 kunnen geïnteresseerden uit de lidstaten hun mening geven.

 

Europese vlagGeïnteresseerden zoals NGO's, nationale parlementen, het Europese parlement en andere belanghebbenden kunnen hun mening geven op vragen van de Europese Commissie. De vragen gaan over de werking van de huidige ‘gezinshereningsrichtlijn’ van de EU en eventuele verbeteringen die mogelijk zijn.
Sinds 2003 bepalen gemeenschappelijke Europese regels de voorwaarden voor toegang en verblijf in de EU voor gezinsleden van een niet-EU-burger die legaal in een lidstaat verblijft.
De vragen zijn te beantwoorden op ec.europa.eu/yourvoice.

Afhankelijk van de uitkomst van de raadpleging besluit de Commissie of het nodig is dat er duidelijkere richtlijnen moeten komen of dat de regels veranderd moeten.

"Gezinshereniging geeft immigranten de mogelijkheid een gezinsleven te hebben en helpt hun integratie in de samenleving"
, benadrukte Cecilia Malmström, commissaris voor Binnenlandse zaken. "Ik hoop dat alle belanghebbenden aan de raadpleging zullen deelnemen om hun ervaringen te delen en hun mening te geven over de wijze waarop de regels inzake gezinshereniging doeltreffender kunnen worden gemaakt. Aan lidstaten wordt vooral gevraagd om de problemen met het misbruik van de bestaande regels die zij beweren te hebben, uiteen te zetten en te kwantificeren".

Meer informatie hierover staat in het persbericht en de achtergrondinformatie van de Europese Commissie.

Uitgelicht


Zoeken