Direct naar  hoofdmenu / submenu / zoekveld
Home / Actualiteitenoverzicht / 2011 / Nieuw verschenen: Climate Change and Migration Dynamics

Nieuw verschenen: Climate Change and Migration Dynamics

Een analyse van de gevolgen van klimaatverandering voor migratie

cover climatechange

Deze publicatie van Kathleen Newland van het Migration Policy Institute (MPI) in Washington D.C. brengt de gevolgen van klimaatverandering in kaart (zeespiegelstijging, hogere temperaturen, verstoring van watercycli en hevigere stormen) en wat dat betekent voor de dynamiek van migratiestromen.

Bestaande schattingen dat in 2050 meer dan 200 miljoen mensen ontheemd zullen zijn ten gevolge van klimaatverandering zijn niet accuraat, volgens Newland. De schattingen zijn vaak het werk van experts op het gebied van klimaatverandering. Vaak wordt daarbij de invloed van andere voor migratie bepalende variabelen over het hoofd gezien.

Het rapport bevat aanbevelingen om de gevolgen van klimaatverandering op het gebied van gedwongen migratie te neutraliseren en brengt een visie in kaart van mogelijke vruchtbare antwoorden op deze uitdaging. Daarbij zijn volgens de auteur internationale samenwerking en nationaal overheidsbeleid essentieel voor een succesvolle aanpak.

De publicatie is een resultaat van het samenwerkingsverband tussen het Migration Policy Institute en het European University Institute (EUI), gefinancierd door de Europese Unie.

 

Klik hier voor deze en gerelateerde publicaties.

 Uitgelicht


Zoeken