Direct naar  hoofdmenu / submenu / zoekveld
Home / Actualiteitenoverzicht / 2011 / Presentatie Brighton circulaire en tijdelijke migratie

Presentatie Brighton circulaire en tijdelijke migratie

Nederlandse bijdrage aan Britse nationale netwerkdag EMN.

Het Nederlands nationaal contactpunt van het EMN heeft op 3 februari jl. in samenwerking met de stichting HIT (een innovatieplatform op het snijvlak van arbeid en migratie) een bijdrage geleverd aan de nationale netwerkdag in het Verenigd Koninkrijk.

Deze dag was georganiseerd door het Britse nationaal contactpunt van het EMN, in samenwerking met de Universiteit van Sussex en stond geheel in het teken van tijdelijke en circulaire migratie.

 

Tijdens de conferentie werd het debat over circulaire en tijdelijke migratie geschetst en de beleidskeuzes die thans in het Verenigd Koninkrijk aan de orde zijn. Ook was er aandacht voor de impact die tijdelijke migratie op de migranten zelf en de herkomstlanden heeft. Zweden, Duitsland, Canada en Nederland presenteerden in afzonderlijke sessies hun nationale beleid en lopende projecten op het gebied van tijdelijke en circulaire migratie.

Nederland presenteerde hier het nationale beleid inzake arbeidsmigratie en de pilot circulaire migratie van de stichting HIT.

 

Deze pilot (waarin maximaal 160 tijdelijke migranten uit Indonesië en Zuid-Afrika naar Nederland komen om te werken) onderzoekt de ‘triple win’ hypothese, die stelt dat circulaire migratie voordelen kan bieden voor zowel de migrant, zijn thuisland als het land van bestemming.

 Uitgelicht


Zoeken