Direct naar  hoofdmenu / submenu / zoekveld
Home / Actualiteitenoverzicht / 2011 / Succesvolle netwerkmiddag van het EMN

Succesvolle netwerkmiddag van het EMN

Derde editie van de jaarlijkse terugkerende EMN netwerkmiddag.

 

 

Op woensdag 30 november jl. heeft het Nederlands nationaal contactpunt voor het Europees Migratienetwerk (EMN) zijn jaarlijkse netwerkmiddag georganiseerd.
De bijeenkomst vond plaats op het Kennis- en Leercentrum van de IND in Utrecht.


Vertegenwoordigers van universiteiten, onderzoeksorganisaties, gouvernementele en niet-gouvernementele organisaties die actief zijn op het gebied van asiel en migratie, kregen tijdens deze middag de gelegenheid om de andere deelnemers aan het netwerk te ontmoeten en van gedachten te wisselen.

De middag werd geopend door de heer Rob van Lint, Hoofddirecteur IND. De heer Stephen Davies van de Europese Commissie heeft vervolgens een uiteenzetting gegeven over de pas afgeronde evaluatie van het EMN en de toekomstplannen voor 2012.

Na deze plenaire zitting konden de deelnemers kiezen uit de workshops over illegale migratie, visumbeleid, studiemigratie en de Europese agenda voor asiel en migratie.
Deze workshops werden voorgezeten door Dr. Arjen Leerkens (Erasmus universiteit/WODC), Dr. Jorrit Rijpma (universiteit van Leiden, Europa Instituut), dhr. Dirk Haaksman (NUFFIC) en dhr. Raymond Poeteray (Ministerie van Buitenlandse Zaken).

Aan het einde van de dag hebben de voorzitters van de workshops plenair een korte samenvatting gegeven en was er natuurlijk gelegenheid voor de deelnemers om na te praten.

In de binnenkort te verschijnen nieuwsbrief, kunt u meer lezen over deze zeer geslaagde netwerkmiddag.

 Uitgelicht


Zoeken