Direct naar  hoofdmenu / submenu / zoekveld
Home / Actualiteitenoverzicht / 2012 / De Organisatie van het Asiel- en Migratiebeleid in Nederland

De Organisatie van het Asiel- en Migratiebeleid in Nederland

Het EMN rapport De Organisatie van het Asiel- en Migratiebeleid in Nederland is verschenen.

Het EMN rapport De Organisatie van het Asiel- en Migratiebeleid in Nederland is verschenen. Dit rapport biedt een compact en volledig overzicht van de wijze waarop de uitvoering van het asiel- en migratie beleid is georganiseerd in Nederland per 1 november 2012. 

 

Vanwege de recente wijzigingen als gevolg van het regeerakkoord van het kabinet Rutte II is er een organogram bijgevoegd met de departementale herindeling. De Vreemdelingenketen is van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties verhuisd naar het Ministerie van Veiligheid en Justitie.

 

De EMN-studie De Organisatie van het Asiel- en Migratiebeleid in Nederland is een uniek naslagwerk, aangezien een dergelijk totaal overzicht niet elders in kaart is gebracht in één rapport. Bovendien is voor het raadplegen van het rapport voorkennis van het asiel- en migratiebeleid niet vereist. 

 

De gedrukte versie van het De Organisatie van het Asiel- en Migratiebeleid in Nederland is  – zolang de voorraad strekt – op te vragen via emn@ind.minbzk.nl. 

 

Op basis van dit rapport en soortgelijke rapporten, uitgebracht door de andere lidstaten heeft de Europese Commissie van elk land een korte fact sheet opgesteld. Deze fact sheet, samen met de fact sheets van de andere Europese landen, staan op de website van het EMN in Brussel

 


Uitgelicht


Zoeken