Direct naar  hoofdmenu / submenu / zoekveld
Home / Actualiteitenoverzicht / 2012 / Studentes in Chinese massagesalons

Studentes in Chinese massagesalons

Opsporingsdiensten doen inval bij 15 salons in de grote steden.

massagesalonDat concludeert het Openbaar Ministerie op basis van twee jaar onderzoek naar misstanden in de Chinese beautybranche. Een deel van de medewerksters verblijft illegaal in Nederland. Sommigen zijn het slachtoffer van mensensmokkel en - handel.

 

'Je ziet zulke salons in onder meer Amsterdam, Den Haag en Rotterdam als paddestoelen uit de grond schieten', zegt officier van justitie Warner ten Kate. Hij is gespecialiseerd in mensenhandel. 'Wij krijgen signalen dat in een groot deel van de salons naast beauty- en ontspanningsdiensten ook 'happy endings' en andere seksuele diensten worden aangeboden.' Ten Kate: 'Als man beland je vaak in een Chinees restaurant en mag je naast het fornuis slapen, of je wordt ingezet als plukker bij hennepkwekerijen. Als vrouw word je al snel gedwongen te werken in de massagesalons.'

 

Studentes
De politie kwam tijdens het onderzoek ook Chinese 'studentes' tegen die op een studievisum naar Nederland waren gekomen. Tussen 2005 en 2010 werden 14 duizend studentenvisa verstrekt aan Chinezen; 148 'studentes' eindigden in de beautybranche. 'Of ze gedwongen worden tot prostitutie is onduidelijk', aldus Ten Kate.

 

Bron: VolkskrantUitgelicht


Zoeken