Direct naar  hoofdmenu / submenu / zoekveld
Home / Actualiteitenoverzicht / 2012 / Volgende stappen voor het Europees Migratienetwerk

Volgende stappen voor het Europees Migratienetwerk

De Europese Commissie publiceerde op 31 juli jl. zijn rapport over de ontwikkeling van het Europees Migratienetwerk (EMN).

Vier jaar na de officiële start van het EMN, brengt de Commissie verslag uit van de gemaakte vooruitgang ontvouwt zijn visie hoe het netwerk zich verder moet ontwikkelen. Dit vooral in het kader van het volgende financiële meerjaren raamwerk na 2013, het Asiel en Migratie Fonds (AMF).

 

Het EMN heeft zijn belang bewezen in de ondersteuning van 'evidence-based policymaking' door zijn vele activiteiten die variëren van het bijdragen tot het Jaarrapport over Immigratie en Asiel (IP/12/552), tot thematische studies over onderwerpen als economische migratie en gezinshereniging. Bovendien kan het EMN op korte tot zeer korte termijn snel informatie verzamelen over onderwerpen wanneer daar behoefte bestaat bij beleidsmakers. Door het ontwikkelen van een glossary in vele talen en door het produceren van regelmatige bulletins die recente beleidsontwikkelingen en statistieken samenvatten, is deze informatie nog toegankelijker geworden.

 

Om te verzekeren dat het EMN zal blijven beantwoorden aan de behoeften en verwachtingen van beleidsmakers, maar ook het brede publiek, schetst het rapport enkele toekomstige ontwikkelingen. Zo kunnen bijvoorbeeld de relaties met EU agentschappen als FRONTEX en het 'European Asylum Support Office' (EASO) versterkt worden.

 

Persbericht Europese Commissie 

Report from the Commission to the Council and the European Parliament on the Development of the European Migration Network 


Uitgelicht


Zoeken