Direct naar  hoofdmenu / submenu / zoekveld
Home / Actualiteitenoverzicht / 2013 / “Vierde jaarverslag over immigratie en asiel van de Europese Commissie uitgebracht”

“Vierde jaarverslag over immigratie en asiel van de Europese Commissie uitgebracht”

Het vierde jaarverslag over immigratie en asiel gaat in op ontwikkelingen op dit gebied. Een meer samenhangende Europese aanpak blijkt nodig.

Het vierde jaarverslag van de Commissie werd gepubliceerd op 17 juni 2013. Het gaat in op de belangrijkste ontwikkelingen betreffende immigratie en asiel in 2012, om zo uitdagingen op dit gebied aan te kunnen gaan. Hieruit blijkt dat een meer samenhangende Europese aanpak van immigratie en asiel nodig is.

 

Naast het jaarverslag is ook een begeleidend werkdocument van de Commissie (alleen beschikbaar in het Engels) uitgebracht, wat een feitelijk overzicht geeft van de stappen die op Europees en nationaal niveau werden genomen.

 

Het jaarverslag van de Commissie komt tot stand door input van de Commissie zelf als het gaat om ontwikkelingen op Europees niveau, maar de informatie over nationale ontwikkelingen wordt vooral geleverd door de jaarlijkse beleidsrapporten van de Nationale Contactpunten van het EMN. Het Nederlandse Beleidsrapport 2012 is hier te vinden.

 

Zie ook het persbericht van de Europese Commissie.

U kunt het vierde jaarverslag over immigratie en asiel van de Europese Commissie hier downloaden.

 Uitgelicht


Zoeken