Direct naar  hoofdmenu / submenu / zoekveld
Home / Actualiteitenoverzicht / 2013 / Kabinet beraadt zich op post-Stockholm programma

Kabinet beraadt zich op post-Stockholm programma

Consolidatie, implementatie en evaluatie

Op 18 november 2013 heeft de Minister van Veiligheid en Justitie het kabinetsstandpunt inzake de Nederlandse visie op een toekomstig EU JBZ-beleidskader (post-Stockholm) aangeboden aan de Tweede Kamer. JBZ staat voor justitie en binnenlandse zaken, waaronder begrepen de onderwerpen asiel en migratie.

 

 

De Minister deed dit mede namens de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, de Minister van Buitenlandse Zaken en de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Het Programma van Stockholm zet de prioriteiten van de Europese Unie (EU) voor de ruimte van recht, vrijheid en veiligheid voor de periode 2010-14 uiteen.

 

Onder het Stockholm Programma is inmiddels heel veel wetgeving tot stand gekomen. Het kabinet vindt het belangrijk dat voldoende aandacht wordt besteed aan de evaluatie van de implementatie. Daarbij dient niet alleen gekeken te worden naar de omzetting in regelgeving maar vooral naar de vraag of het beoogde (maatschappelijke) effect zich in de praktijk heeft voorgedaan.

 

 

Het volledige kabinetsstandpunt ten aanzien van het JBZ-meerjarenbeleid leest u hier.

 

 


Uitgelicht


Zoeken