Direct naar  hoofdmenu / submenu / zoekveld
Home / Actualiteitenoverzicht / 2013 / Programma van het Ierse EU-voorzitterschap

Programma van het Ierse EU-voorzitterschap

Programma legt prioriteiten vast o.a. op het gebied van asiel en migratie voor eerste half jaar 2013

 irishHet programma van het Ierse voorzitterschap is gericht op het voortzetten van de implementatie van het Stockholm Programma (2010-2014).

 

Voor de onderwerpen Asiel en Migratie zijn dit de voornaamste doelstellingen:

 

  • Het Ierse voorzitterschap heeft als doel om de nog openstaande onderhandelingen met het Europees Parlement over het Gemeenschappelijke Europees Asielstelsel af te ronden. Met betrekking tot legale migratie, zal het voorzitterschap nauw samenwerken met het Europees Parlement om tot een akkoord te komen over de Richtlijn seizoenswerkers en de richtlijn over Intra-corporate transfers. Ook start men de werkzaamheden die betrekking hebben op de studenten- en onderzoekersrichtlijn. 
  • Ierland zal proberen om de gesprekken af te ronden over het voorstel van de Asiel- en Migratiefonds verordening. Dit initiatief moet bijdragen aan een beter beheer van migratiestromen in de EU, een en ander in overeenstemming met het gemeenschappelijk beleid inzake immigratie en asiel. 
  • Ierland maakt ook werk van het opstellen van een verordening die moet voorzien in de financieringinstrumenten voor ondersteuning van het buitengrenzen- en visabeleid.

Het Ierse voorzitterschap zal verder werken aan de hervorming van het Schengen Governance system. Ook zullen de onderhandelingen met Bulgarije en Roemenië tot toetreding tot de Schengenovereenkomst worden voortgezet.

 

Het volledige programma treft u hier aan


Uitgelicht


Zoeken