Direct naar  hoofdmenu / submenu / zoekveld
Home / Actualiteitenoverzicht / 2014 / Staatssecretaris Teeven herziet afwijzing 50 gezinnen

Staatssecretaris Teeven herziet afwijzing 50 gezinnen

Kinderen die buiten kinderpardon vielen krijgen alsnog verblijfsvergunning

Op woensdagavond 24 september jl. heeft Staatssecretaris Teeven  per brief aan de Tweede Kamer bekend gemaakt dat ten minste 50 gezinnen die aanvankelijk waren afgewezen voor de regeling langdurig verblijvende kinderen alsnog een Nederlandse verblijfsvergunning krijgen.

 

De gezinnen waren eerder afgewezen omdat zij gedurende langere tijd niet in het zicht van de Rijksoverheid waren. De staatssecretaris heeft 92 zaken opnieuw beoordeeld op onder andere schrijnendheid.

Van de 92 gezinnen (297 personen) krijgen nu in totaal 50 gezinnen (158 personen) een vergunning. Bij 27 gezinnen heeft de staatssecretaris aanleiding gezien om gebruik te maken van zijn discretionaire bevoegdheid. Bij 23 gezinnen is alsnog een vergunning op andere gronden verleend, zoals bijvoorbeeld een asielvergunning op basis van nieuwe feiten en omstandigheden.

 

De staatssecretaris houdt er verder rekening mee dat ongeveer 25 gezinnen in november alsnog onder de kinderpardonregeling komen te vallen en een vergunning krijgen. Dit is afhankelijk van het oordeel dat de Raad van State velt over de toepassing van het toezichtscriterium in de regeling. Voor de overige circa 17 gezinnen lijkt de uitspraak van de Raad van State geen gevolgen te hebben. Voor hen verandert dus niets aan de eerdere afwijzing op hun kinderpardon-aanvraag.

 

 


Uitgelicht


Zoeken