Direct naar  hoofdmenu / submenu / zoekveld
Home / Actualiteitenoverzicht / 2015 / EMN Bulletin november 2014- februari 2015 verschenen

EMN Bulletin november 2014- februari 2015 verschenen

Het EMN Bulletin biedt een overzicht van Europese, nationale en andere ontwikkelingen op het vlak van asiel- en migratiebeleid.

Editie 10, over ontwikkelingen in de periode van november 2014 – februari 2015 is net verschenen. Deze editie van het EMN Bulletin begint met een korte terugkoppeling van de eerste bijeenkomst van het Europese Migratieforum. De bijeenkomst heeft op 26 en 27 januari 2015 plaats gevonden in Brussel. De Commissie heeft het Europees migratieforum opgericht om de dialoog met het maatschappelijk middenveld over immigratie en asiel aan te gaan. Het onderwerp van de eerste bijeenkomst waren de migratiestromen in het Middellandse Zeegebied.

 

Verder zijn in deze editie van het EMN Bulletin de laatste relevante statistieken op het gebied van asiel en migratie terug te vinden. Ook wordt er een overzicht gegeven over belangrijke ontwikkelingen in de verschillende lidstaten op het gebied van reguliere immigratie, asiel, maatregelen tegen mensenhandel, Schengengrens en visum, migratie en ontwikkeling, illegale migratie en terugkeer en integratie en Nederlanderschap. Het EMN Bulletin en eerdere edities van het EMN Bulletin staan op de Europese website van het EMN.

 

 

 


Uitgelicht


Zoeken