Direct naar  hoofdmenu / submenu / zoekveld
Home / Actualiteitenoverzicht / 2015 / EMN-bulletin maart 2015 – mei 2015 verschenen

EMN-bulletin maart 2015 – mei 2015 verschenen

Het EMN Bulletin biedt een overzicht van Europese, nationale en andere ontwikkelingen op het vlak van asiel- en migratiebeleid

Editie 11, over ontwikkelingen in de periode van maart 2015 – mei 2015 is net verschenen. Deze editie van het EMN Bulletin begint met een kort stukje over de Europese Migratieagenda die op 13 mei door de Europese Commissie is gepresenteerd. De agenda bevat maatregelen die met onmiddellijke ingang zullen worden genomen in reactie op de crisissituatie in het Middellandse Zeegebied, maar ook stappen die de komende jaren zullen worden gezet om te komen tot een beter beheer van migratie in al haar facetten. Ook wordt in het eerste deel van het EMN Bulletin een korte terugkoppeling van de EMN-conferentie  – Attracting and Retaining Talent in Europe gegeven. De conferentie heeft in het kader van het Letse voorzitterschap van de Europese Raad in maart plaatsgevonden in Riga (Letland).

 

Verder zijn in deze editie van het EMN Bulletin de laatste relevante statistieken op het gebied van asiel en migratie terug te vinden. Ook wordt er een overzicht gegeven over belangrijke ontwikkelingen in de verschillende lidstaten op het gebied van reguliere immigratie, asiel, maatregelen tegen mensenhandel, Schengengrens en visum, migratie en ontwikkeling, illegale migratie en terugkeer en integratie en Nederlanderschap. Het EMN Bulletin en eerdere edities van het EMN Bulletin staan op de Europese website van het EMN.

 

 


Uitgelicht


Zoeken