Direct naar  hoofdmenu / submenu / zoekveld
Home / Actualiteitenoverzicht / 2015 / Europese Commissie publiceert vijfde verslag over visumvrij reizen voor Westelijke Balkanlanden

Europese Commissie publiceert vijfde verslag over visumvrij reizen voor Westelijke Balkanlanden

Volgens de Commissie zijn meer maatregelen nodig om de integriteit van de visumvrije regeling te bewaren.

De Commissie heeft onlangs haar vijfde verslag gepubliceerd over de werking van de regeling voor visumvrij reizen met Albanië, Bosnië en Herzegovina, de voormalige Joegoslavische Republiek Macedonië, Montenegro en Servië. Uit het verslag blijkt dat meer maatregelen nodig zijn om de integriteit van de visumvrije regeling te bewaren en mogelijk misbruik van het asielstelsel van de EU aan te pakken.

 

"De Europese Commissie wil nog steeds dat de visumvrije regeling voor de burgers van de Westelijke Balkanlanden blijft gelden. Visumvrij reizen heeft duidelijke voordelen opgeleverd: het brengt mensen bij elkaar en schept zakelijke kansen. Wel moet er op systematische wijze en met voldoende middelen worden opgetreden tegen misbruik van de visumvrije regeling om asiel te zoeken in de EU. We doen in het verslag een aantal aanbevelingen om de push en pull factoren die een rol spelen bij onregelmatige migratie aan te pakken, en ik vraag alle betrokken landen om hun volledige steun en inzet", aldus Dimitris Avramopoulos, eurocommissaris voor Migratie, Binnenlandse Zaken en Burgerschap.

 

Het gehele persbericht met daarin alle aanbevelingen is hier te lezen.

 


Uitgelicht


Zoeken