Direct naar  hoofdmenu / submenu / zoekveld
Home / Actualiteitenoverzicht / 2015 / Nederland en België tekenen intentieverklaring tot migratiesamenwerking

Nederland en België tekenen intentieverklaring tot migratiesamenwerking

De twee buurlanden willen nauwer samenwerken en meer samen optrekken op het gebied van immigratie en asiel

Nederland en België gaan nauwer samenwerken en meer samen optrekken op het gebied van immigratie en asiel. Dat staat in de intentieverklaring die staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid en Justitie) en zijn Belgische collega Theo Francken (Asiel en Migratie) onlangs hebben ondertekend op de Belgische ambassade in Den Haag.

 

De twee landen zijn van plan om samen het misbruik van de zogeheten Europa-route aan te kaarten bij de Europese Commissie. België en Nederland willen ook meer ervaring en best practices op de werkvloer uit gaan wisselen en meer samenwerken ten aanzien van de Frontex-terugkeervluchten, bijvoorbeeld door elkaar op de hoogte te houden van, en deel te nemen aan elkaars vluchten. Daarnaast zullen België en Nederland meer gegevens uit gaan wisselen om fraude aan te pakken.

 

Staatssecretaris Francken was in Nederland voor een tweedaags werkbezoek aan verschillende onderdelen van de vreemdelingenketen. Maandag brachten beide bewindslieden een bezoek aan de Gesloten Gezinsvoorziening in Zeist. Dinsdag stond een bezoek aan de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) en de Dienst Terugkeer en Vertrek (DT&V) in Rijswijk op het programma. Het werkbezoek werd afgesloten met een bezoek aan het Asielzoekerscentrum in Eindhoven.

 

Meer informatie is hier te vinden.

 

 


Uitgelicht


Zoeken