Direct naar  hoofdmenu / submenu / zoekveld
Home / Actualiteitenoverzicht / 2016 / EMN Bulletin 1e kwartaal 2016

EMN Bulletin 1e kwartaal 2016

Het Europees Migratienetwerk heeft de veertiende editie van het EMN Bulletin uitgebracht. In het bulletin vindt u de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van asiel en migratie in de Europese Unie van het eerste kwartaal van 2016. Er is zowel aandacht voor initiatieven op EU-niveau als voor ontwikkelingen op nationaal niveau.

Het Europees Migratienetwerk heeft de veertiende editie van het EMN Bulletin uitgebracht. In het bulletin vindt u de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van asiel en migratie in de Europese Unie van het eerste kwartaal van 2016. Er is zowel aandacht voor initiatieven op EU-niveau als voor ontwikkelingen op nationaal niveau. Het Bulletin bevat daarnaast ook de meest recente gepubliceerde statistieken.

De onderwerpen die aan de orde komen zijn asiel, minderjarige vreemdelingen, legale migratie en integratie, grensbewaking, illegaal verblijf en terugkeer, mensenhandel en de externe dimensie van migratie. In deze editie is uiteraard veel aandacht voor de gevolgen van de migratiecrisis op het beleid in de EU en de lidstaten.

Het Bulletin is een handig middel voor beleidsmakers en andere professionals om overzichtelijke en up-to-date informatie te verkrijgen over migratiebeleid in verschillende Europese landen. Het Bulletin kunt u hier vinden.

 


Uitgelicht


Zoeken