Direct naar  hoofdmenu / submenu / zoekveld
Home / Actualiteitenoverzicht / 2017 / Conferentie nationaal contactpunt EMN in Noorwegen

Conferentie nationaal contactpunt EMN in Noorwegen

Lidstaten delen kennis op het gebied van identiteitsvaststelling en identiteitsverificatie in het migratieproces

Het nationaal contactpunt voor het EMN in Noorwegen heeft op 1 juni 2017 in Oslo de conferentie “The Use of Methods and Technology in Identity Verification” gehouden.

 

Het doel van de conferentie was om inzicht te bieden in de technologische mogelijkheden voor identiteitsverificatie van asielzoekers en andere migranten door autoriteiten. Onderwerpen als biometrie, datamanagement en IT-systemen passeerden de revue. Ook is hierbij ingegaan op verschillende moeilijkheden rondom identiteitsverificatie. Het onderwerp van de conferentie sloot daarmee aan bij de EMN studie over identiteitsvaststelling en identiteitsverificatie in het migratieproces waar de EU-lidstaten en Noorwegen momenteel aan werken. Verwacht wordt dat het syntheserapport van deze studie na de zomer uitkomt.

 

Vanuit Nederland namen Ad van der Meijden van het Expertisecentrum Vreemdelingen, Identificatie en Mensenhandel van de Nationale Politie en Brigitte Hegger-Loermans van IND Team Toezicht deel aan de conferentie. Beiden kijken terug op een interessante conferentie.

 

Voor meer informatie over het NO EMN NCP en de conferentie klikt u hier.
Uitgelicht


Zoeken