Direct naar  hoofdmenu / submenu / zoekveld
Home / Actualiteitenoverzicht / 2017 / Conferentie over arbeidsmarktparticipatie van asielstatushouders

Conferentie over arbeidsmarktparticipatie van asielstatushouders

Het Belgische contactpunt van het Europees Migratienetwerk organiseerde op 8 november 2016 een conferentie over de arbeidsmarktparticipatie van asielstatushouders.

Integratie van begunstigden van internationale bescherming op de arbeidsmarkt is momenteel één van de belangrijkste uitdagingen voor de EU en de lidstaten. Tijdens de conferentie werd het EMN rapport over arbeidsmarktintegratie van statushouders gepresenteerd, en werd allereerst de praktijk en regelgeving in België vergeleken met die in Duitsland en Nederland. Namens Nederland nam Moniek Akerboom (Rijksuniversiteit Leiden/ACVZ) deel aan het panel. Moniek vertelde over de maatregelen die in Nederland zijn genomen om de integratie van asielstatushouders te bevorderen en ging in op huisvesting, maatschappelijke begeleiding, inburgering en onderwijs. Ook deelden toonaangevende experts van de Europese Commissie, de OESO en het Migration Policy Institute hun inzichten over dit onderwerp. De conferentie werd afgesloten met een paneldiscussie tussen Belgische experts vanuit overheid en maatschappelijk middenveld.

 

Links

 

Op de website van het Belgisch contactpunt voor het EMN zijn de presentaties van de sprekers en een fotoverslag van de conferentie te vinden.

 

Meer informatie over de EMN studie over de arbeidsmarktintegratie van asielstatushouders is hier te vinden.

 

 

Panel België

 

V.l.n.r.: Moniek Akerboom (NL), Peter van Costenoble (BE), Koen Dewulf (dagvoorzitter) en Dirk Buchwald (DE).
Uitgelicht


Zoeken