Direct naar  hoofdmenu / submenu / zoekveld
Home / Actualiteitenoverzicht / 2017 / Jaaroverzicht integratie en diversiteit vluchtelingen beschikbaar

Jaaroverzicht integratie en diversiteit vluchtelingen beschikbaar

Kennisplatform Integratie & Samenleving heeft het jaaroverzicht 2016 gepubliceerd over de onderzoeken die zijn uitgevoerd op het gebied van integratie, migratie en diversiteit.

Op de website van Kennisplatform Integratie & Samenleving zijn de jaaroverzichten 2016 onderzoek en literatuur over integratie, migratie en diversiteit gepubliceerd. De auteur van de overzichten is Erik van den Bergh van de Stichting voor Vluchteling-Studenten, UAF. De overzichten zijn interessant voor wetenschappers, beleidsmedewerkers, professionals die met migranten of vluchtelingen werken, vluchtelingen die al langer in Nederland zijn en ander geïnteresseerden.

 

Binnen het jaaroverzicht 2016 over onderzoek kan worden gezocht naar proefschriften, oraties, masterscripties, nationaal en internationaal onderzoek dat verband houd met integratie en diversiteit in relatie tot vluchtelingen, migranten en asielzoekers in Nederland. In het overzicht zijn referenties te vinden naar de publicaties die in 2016 zijn verschenen. Het overzicht is ingedeeld naar thema, zoals beleid & praktijk, onderwijs, religie & traditie en gezondheidszorg. Er worden een aantal onderzoeken van het EMN aangehaald, zoals het EMN Annual Report on Immigration and Asylum en Resettlement and Humanitarian Admission Programmes in Europe.

 

Ook is er een jaaroverzicht 2016 te vinden over de literatuur zodat inspiratie opgedaan kan worden. Hierin staan verwijzingen naar o.a. proza, poëzie, essays, biografieën, fotoboeken,

thrillers, jeugdliteratuur en kookboeken die betrekking hebben op vluchtelingen en migranten in Nederland. Het biedt inzicht in alle verschillende soorten literatuur over integratie, migratie en diversiteit zoals verschenen in 2016.

 

Op de website (zie link) zijn ook de jaaroverzichten onderzoek en literatuur van 2014 en 2015 te vinden.

 

Downloads:

 

Handige links

 

Kennisplatform Integratie & Samenleving

 

Downloads

 

Jaaroverzicht 2016 (Onderzoek)

Jaaroverzicht 2016 (Literatuur)
Uitgelicht


Zoeken