Direct naar  hoofdmenu / submenu / zoekveld
Home / Actualiteitenoverzicht / 2017 / State of the Art-conferentie 2018: migratie, demografie en klimaatontwikkeling

State of the Art-conferentie 2018: migratie, demografie en klimaatontwikkeling

Op 19 januari 2018 organiseert het ministerie van Justitie en Veiligheid, Directoraat-Generaal Migratie, in Den Haag de jaarlijkse State of the Art-conferentie over migratie. Dit gebeurt in samenwerking met de Universiteit Wageningen, Instituut Clingendael en het Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut (NIDI). Het EMN Nederland organiseert een workshop over de aanpak van de wisselende aantallen migranten in Europa en Nederland in 2014-2016.

Migratie, demografie en klimaatontwikkeling

Dit jaar gaan wetenschappers en ambtenaren tijdens de conferentie in gesprek over de wisselwerking tussen migratie, demografie en klimaatverandering. Hoe wordt migratie beïnvloed door demografische ontwikkelingen? Wat is de impact van klimaatverandering op migratiestromen? Welke zijn de nieuwe wetenschappelijke bevindingen en wat betekenen deze voor migratiebeleid?

 

Meld je aan voor de workshop van EMN Nederland

Tijdens de conferentie organiseert het EMN Nederland een workshop over de wisselende aantallen migranten in Europa en Nederland, naar aanleiding van een recente EMN-studie hierover. Het EMN Nederland is ook aanwezig met een informatiestand over het EMN en de EMN-onderzoeken.

 

Aanmelden conferentie en workshop EMN Nederland

 

 

 

sudan-2324778 960 720 


Uitgelicht


Zoeken