Direct naar  hoofdmenu / submenu / zoekveld
Home / Actualiteitenoverzicht / 2017 / The changing influx of asylum seekers: EU Member State responses

The changing influx of asylum seekers: EU Member State responses

EMN Nederland, EMN Zweden en EMN Duitsland presenteerden de eerste resultaten van dit nieuwe EMN onderzoek tijdens de Metropolis Conferentie in Den Haag.

Het verwerken van het ongekend hoge aantal asielaanvragen stelde de Nederlandse, Zweedse en Duitse autoriteiten van 2014-2016 voor grote uitdagingen. Sindsdien troffen landen maatregelen om de instroom goed te kunnen opvangen, waaronder:

  • maatregelen om de toenemende achterstand in het afhandelen van asielaanvragen te verminderen;
  • maatregelen om opvangproblemen van asielzoekers op te lossen (zoals het in gebruik nemen van noodopvanglocaties en crisisnoodopvanglocaties);
  • maatregelen om de asielprocedure te versnellen (zoals bijvoorbeeld het versnellen van de asielprocedure en de invoering van een lijst met veilige landen van herkomst).

Metropolis 2017 over Migration and Global Justice

 

De 19de Internationale Metropolis Conferentie was van 18-22 september 2017 in Den Haag en is deel van het International Metropolis Project. Tijdens de Metropolis Conferentie komen onderzoek, beleid en praktijk voor migratie en asiel samen.

De ruim 500 deelnemers aan de conferentie deelden dit jaar hun kennis er ervaring over het thema Migration and Global Justice. Daarbij ging het onder meer ook over:

  • de vluchtelingcrisis in het Midden-Oosten en Europa; 
  • migratie in andere delen van de wereld; zoals de trek van landen met weinig middelen naar landen met veel middelen, en van het platteland naar de stad;
  • de huidige aanpak van migratiestromen wereldwijd en de vraag of deze nog effectief is;
  • het groeiende nationalisme in relatie tot migratie.
Uitgelicht


Zoeken