Direct naar  hoofdmenu / submenu / zoekveld
Home / Agenda / 2017 / Tallinn: Challenges and Solutions in Strengthening the EU’s Competitiveness (2 dagen)

Tallinn: Challenges and Solutions in Strengthening the EU’s Competitiveness (2 dagen)

Het EMN nationaal contactpunt van Estland organiseert op 21 en 22 september 2017 in Tallinn de conferentie: Challenges and Solutions in Strengthening the EU’s Competitiveness.

In het kader van het EU Voorzitterschap van Estland organiseert het nationaal contactpunt van het EMN in Estland op 21 en 22 september 2017 een internationale conferentie over arbeidsmigratie. De conferentie beoogt inzicht te geven in de positie die de EU inneemt in de wereld bij het aantrekken van talentvolle arbeidsmigranten. Verspreid over twee dagen zal de conferentie, aan de hand van speeches, presentaties, paneldiscussies en verschillende workshops antwoorden proberen te geven op vragen als: zijn lidstaten concurrenten van elkaar als het gaat om het aantrekken van talent? En welke plek nemen Europese bedrijven in als het gaat om het aantrekken van talent?

 

De conferentie biedt de mogelijkheid voor beleidsmakers, professionals, academici, experts en NGO’s om met elkaar in gesprek te gaan en te discussiëren over het aantrekken van talenten uit landen buiten de EU. Op de conferentie zullen sprekers van de overheid, de Europese Commissie, academici en experts uit verschillende landen inzicht geven in (inter)nationaal beleid, best practices, belemmeringen en nieuwe initiatieven. Vanuit Nederland zal Yvonne van Hest (Program Director van Brainport Development) deelnemen in een panel.

 

Voor meer informatie over de conferentie en het EE EMN NCP klikt u hier.
Uitgelicht


Zoeken