Direct naar  hoofdmenu / submenu / zoekveld
Home / Uitgelicht / Wil jij stage lopen bij het Europees Migratienetwerk? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wil jij stage lopen bij het Europees Migratienetwerk? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Vacature: 2 stageplaatsen Europees Migratienetwerk (EMN)

Europees Migratienetwerk

 

Het Europees Migratienetwerk (EMN) heeft als doel objectieve, betrouwbare, actuele en vergelijkbare informatie over migratie en asiel te verstrekken ten behoeve van de Europese beleidsvorming. Dat doet het EMN in de eerste plaats door middel van onderzoek.

 

Het EMN heeft een vertegenwoordiging in bijna alle landen van de EU en in Noorwegen. Het Nederlandse nationaal contactpunt is ondergebracht bij de afdeling Onderzoek en Analyse van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) te Den Haag.

 

Het EMN voert jaarlijks een drietal studies uit en stelt een beleidsoverzicht op. Daarnaast beantwoordt het Nederlandse contactpunt korte ad-hocvragen van andere nationale contactpunten en zet vragen uit op verzoek van Nederlandse beleidsmakers en netwerkpartners.

 

Wij onderhouden ook een nationaal netwerk van relevante organisaties op het gebied van asiel en migratie. Een netwerkdag vormt hier onderdeel van.

 

We streven naar een actieve verspreiding van de resultaten van het EMN. We onderhouden een website (www.emnnetherlands.nl), brengen digitale nieuwsbrieven uit, hebben een twitter-account en brengen rapporten en resultaten van ad-hocvragen actief onder de aandacht van beleidsmakers en andere geïnteresseerden.

 

Taken

 

Als stagiair maak je deel uit van het team van het Nederlandse nationale contactpunt, dat momenteel bestaat uit twee coördinatoren, drie wetenschappelijk medewerkers en een medewerker onderzoek. Je kunt aan al onze activiteiten een bijdrage leveren. In ieder geval schrijf je mee aan een EMN-studie en maak je onderdeel uit van het team dat de ad-hocvragen behandelt.

 

Naast de werkzaamheden voor het EMN kan de stagiair in onderling overleg worden betrokken bij andere onderzoeken van de afdeling Onderzoek en Analyse.

 

Wat bieden we jou:

Een interessante stage in een klein team van prettige collega’s in een internationale context. Een eigen taak die voor de organisatie van wezenlijk belang is.

 

Het is mogelijk de stage te combineren met een afstudeeronderzoek.

 

Opleidingsniveau: de kandidaat moet ingeschreven staan bij een Master-opleiding in Nederland

 

Nederlands/Engels: beheersing van Nederlands én Engels, in woord en geschrift, is een voorwaarde

 

Uren per week: 32-40

 

Standplaats: Den Haag

 

Stagevergoeding: €578 per maand bij 40-urige arbeidstijd

 

Stageperiode: 6 maanden, start januari/februari 2018

 

Inlichtingen

 

Voor nadere informatie over deze functie kun je contact opnemen met de heer Michiel Besters, coördinator van het EMN (06-21 14 66 77).

 

Sollicitatiewijze

 

Stuur je curriculum vitae met motivatie vóór 31 oktober 2017 per email naar de heer Michiel Besters (M.Besters@ind.minvenj.nl).

 

De sollicitatiegesprekken zullen medio november 2017 plaatsvinden.
Uitgelicht


Zoeken