Direct naar  hoofdmenu / submenu / zoekveld
Home / EMN-producten / Beleidsoverzicht

Beleidsoverzicht

Jaarlijks publiceert het EMN een beleidsrapport. Dit biedt een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen in het asiel- en migratiebeleid in Nederland. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere ontwikkelingen binnen het Gemeenschappelijk Europees Asiel Systeem (GEAS), alleenstaande minderjarige vluchtelingen en andere kwetsbare groepen, reguliere migratie en integratie, grenstoezicht, irreguliere migratie en terugkeer en maatregelen tegen mensenhandel.

Tevens geeft het inzicht in het publieke debat rond deze verschillende onderwerpen dat jaar, de voornaamste wetswijzigingen in deze beleidsdomeinen en bundelt het de belangrijkste cijfers. Ook behandelt het beleidsrapport hoe Europese wetgeving geïmplementeerd wordt op nationaal niveau.

Van 2006 tot 2009 werd door het EMN jaarlijks een Statistisch Jaaroverzicht gepubliceerd inzake migratie en internationale bescherming. De data voor deze rapporten behandelden verschillende migratietrends en patronen. Vanaf 2010 is dit Statistisch Jaaroverzicht opgenomen in het Beleidsrapport. De Statistisch Jaaroverzichten zijn te vinden onder de Beleidsrapporten.

 Uitgelicht


Zoeken