Direct naar  hoofdmenu / submenu / zoekveld
Home / EMN-producten / Beleidsoverzicht / Beleidsoverzichten / Beleidsoverzicht 2011

Beleidsoverzicht 2011

Als Nederlands nationaal contactpunt van het Europees Migratienetwerk (EMN) heeft INDIAC het Beleidsoverzicht 2011 uitgebracht.

 

Het EMN Beleidsoverzicht 2011- Migratie en Asiel in Nederland biedt een compleet overzicht van alle ontwikkelingen op het gebied van migratie en asiel: alle substantiële wijzigingen in de Nederlandse wet- en regelgeving, belangrijke initiatieven voor toekomstige aanpassingen van wet- en regelgeving en alle ontwikkelingen op het gebied van Europese regelgeving.

 

Speciale aandacht besteedt het Beleidsoverzicht 2011 aan de verplichtingen die Nederland is aangegaan in het kader van het Europese Pact inzake immigratie en asiel, en het op 11 december 2009 aangenomen Programma van Stockholm.

 

Het doel van dit rapport is onder meer om een bijdrage te leveren aan de beleidsontwikkeling op Europees niveau.

 

Het rapport is ook uitgebracht  in het Engels.

 

Vervolg

Op basis van dit rapport en soortgelijke rapporten uitgebracht door de overige EU-lidstaten stelt het Europees Migratienetwerk (EMN) later dit jaar een vergelijkend ‘Europees’ rapport op. Dit wordt dit jaar voor het eerst aan de hand van vijf EMN informatiebulletins (EMN inform) gedaan. Deze informatiebulletins bieden een kort overzicht van de voornaamste beleidsrelevante bevinden van een EMN-onderzoek of activiteit.

 

Het beleidsoverzicht en de vergelijkende Europese EMN informatiebulletins komen beschikbaar op deze website en hier. Ook eerdere EMN-rapporten kunt u daar vinden.

 

Gedrukt exemplaar

Voor een gedrukt exemplaar kunt u contact opnemen met het EMN via emn@ind.minvenj.nl, onder vermelding van “Beleidsoverzicht 2011” en uw adresgegevens. Zo lang de voorraad strekt.Uitgelicht


Zoeken