Direct naar  hoofdmenu / submenu / zoekveld

Meer Arabische asielverzoeken in EU, niet in Nederland

In de eerste vier maanden van 2011 werden in de EU bijna twee maal zoveel asielverzoeken gedaan door mensen uit de Arabische regio als in dezelfde periode in 2010. In Nederland nam het aantal asielzoekers uit die regio juist licht af. 

Veel Tunesiërs naar Italië

 

In het begin van dit jaar kwamen veel Tunesiërs naar Italië. In totaal wisten meer dan 20 duizend Tunesiërs via Lampedusa Italië te bereiken. De meeste van hen zijn overigens niet als asielzoeker geregistreerd. In de eerste vier maanden van dit jaar telde Italië ruim 2 duizend Tunesische asielaanvragen.

Ook meer naar Duitsland en het Verenigd Koninkrijk

Ook in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk is het aantal asielzoekers uit de Arabische regio toegenomen. De toename in Duitsland is vooral toe te schrijven aan asielzoekers uit Syrië en Tunesië, terwijl in het Verenigd Koninkrijk vooral het aantal Libische asielzoekers is toegenomen.

Grafiek CBS asielverzoeken arabische landen 2

In Nederland weinig asielzoekers uit Libië en andere Arabische landen

In de eerste vier maanden van dit jaar kwamen minder asielzoekers uit Arabische landen naar Nederland dan in dezelfde periode een jaar eerder. Het ging in totaal om 150 asielzoekers, van wie bijna de helft uit Libië. In dezelfde periode in 2010 werden 180 verzoeken uit de Arabische regio ingediend.

Gepubliceerd op www.cbs.nl op 29 augustus 2011. Klik hier voor het hele artikel.


Uitgelicht


Zoeken