Direct naar  hoofdmenu / submenu / zoekveld
Home / Nationaal Netwerk

Nationaal Netwerk

Zoals elk nationaal contactpunt verzamelt ook het Nederlandse een netwerk om zich heen van nationale organisaties op het gebied van migratie en asiel. Het Nederlands nationaal contactpunt verzamelt informatie door zelfstandig onderzoek te doen, maar ook door experts in het nationale netwerk te bevragen. Zonder deze bijdragen van partners in het netwerk kan het EMN zijn werk niet doen. De uiteenlopende bijdragen uit het complete asiel- en migratiewerkveld – overheid, bedrijfsleven, vakcentrales, wetenschap en ngo’s – bevorderen daarmee ook de objectiviteit van de rapporten van het EMN. Op hun beurt kunnen de partners van het Nederlandse contactpunt via het EMN kennis verzamelen voor hun eigen taakuitoefening.

Welke partners kunnen zich aansluiten bij het netwerk?

Het netwerk staat open voor:
  • universiteiten;
  • onderzoeksorganisaties en wetenschappelijk onderzoekers;
  • gouvernementele en niet-gouvernementele organisaties en
  • internationale organisaties.

Voordelen voor de partners

Deelnemers aan het nationaal netwerk ontvangen EMN-producten (zoals rapporten). Ook kunnen zij gebruik maken van de mogelijkheid om een ad-hoc vraag te stellen. Op die manier kunnen zij op relatief korte termijn een overzicht krijgen van de Europese situatie met betrekking tot een vraag die leeft op het gebied van asiel of migratie.

Daarnaast kunnen zij bij EMN-evenementen hun organisatie onder andere met publicaties onder de aandacht brengen. Tenslotte kunnen netwerkpartners ook eigen evenementen (cursussen, seminars) onder de aandacht brengen van een geïnteresseerd publiek, o.a. via deze website.

Het EMN organiseert daarnaast ook jaarlijks netwerkdagen die onze partners de gelegenheid bieden van gedachten te wisselen over uiteenlopende onderwerpen op het gebied van asiel en migratie.Uitgelicht

Aanmelden netwerk

Wilt u ook deelnemen aan het nationaal netwerk? Meld dan uw organisatie vandaag nog aan!


Zoeken