01 mei 2014

EMN-nieuwsbrief 2014/2

Hierbij presenteren wij u de nieuwste EMN-nieuwsbrief. Via deze weg wijzen wij u er ten eerste graag op dat er recent twee nieuwe EMN-producten zijn verschenen, namelijk het syntheserapport Opvang van asielzoekers in Nederland en het nationale rapport Toegang van migranten tot de sociale zekerheid en gezondheidszorg in Nederland. In Brussel heeft intussen de Commissie een rapport uitgebracht waarin de vorderingen met de Global Approach to Migration and Mobility (GAMM) voor de periode 2012-2013 worden geëvalueerd. In de rubriek ‘Feiten en cijfers’ is aandacht voor de kinderpardonregeling, in de Agenda voor de Brusselse zomercursus asiel en migratie voor het Odysseus Netwerk, en in ‘Publicatie toegelicht’ voor het veelbesproken Jaarrapport integratie 2013: Participatie van migranten op de arbeidsmarkt van het Sociaal en Cultureel Planbureau. In ‘Het EMN & …’ is deze keer het woord aan ons nationale netwerklid de Politieacademie.

Ontwikkelingen binnen het EMN

foto

EMN-syntheserapport: Opvang van asielzoekers in Europa

Nieuw EMN-syntheserapport verschenen

Lees verder  

foto

Toegang van migranten tot sociale zekerheid en gezondheidszorg. Beleid en praktijk in Nederland

EMN publiceert nationaal rapport

Lees verder  

Intussen in Brussel

foto

Rapport over Global Approach to Migration and Mobility

EC maakt balans op van GAMM 2012-2013

Lees verder  

Feiten & Cijfers

foto

Duidelijkheid voor langdurig in Nederland verblijvende kinderen

De regeling langdurig verblijvende kinderen is zo goed als afgerond

Lees verder  

Agenda

foto

Odysseus zomercursus asiel en migratie

Het Odysseus Netwerk biedt een zomercursus aan waarbij de EU-wetgeving en -beleid op het gebied van asiel en migratie centraal staat.

Lees verder  

Een publicatie toegelicht

foto

Niet-westerse migranten extra hard getroffen door economische crisis

SCP Jaarrapport integratie 2013: Participatie van migranten op de arbeidsmarkt. Deze studie schetst de arbeidsmarktpositie van migrantengroepen, met specifieke aandacht voor jongeren en vrouwen.

Lees verder  

Het EMN & ...

foto

Het EMN & De Politieacademie

In de rubriek ‘Het EMN & …’ worden nationale en internationale partners van het Nederlandse NCP aan u voorgesteld. Deze keer is het de beurt aan de Politieacademie. De Politieacademie verzorgt voor de Nationale Politie trainingen en onderwijs, maar doet ook praktijkgericht onderzoek voor het totale veiligheidsdomein.

Lees verder