Vacature: Twee stageplaatsen Europees Migratienetwerk Nederland

EMN Nederland zoekt twee nieuwe stagiairs! Met een stage bij EMN Nederland, het Nederlandse contactpunt van het Europees Migratienetwerk (EMN), doe je waardevolle werkervaring op. Ontdek hoe het is om in een internationale omgeving, en binnen de rijksoverheid, te werken. Als stagiair leer je over migratie en asiel in Europa en hoe het EMN onderzoek hiernaar uitvoert.

Europees Migratienetwerk

Het Europees Migratienetwerk (EMN) heeft als doel objectieve, betrouwbare, actuele en vergelijkbare informatie over migratie en asiel te verstrekken ten behoeve van Europese beleidsvorming. Dat doet het EMN in de eerste plaats door middel van onderzoek.

Het EMN heeft een vertegenwoordiging in bijna alle landen van de EU en in Noorwegen. Het Nederlandse nationaal contactpunt, EMN Nederland, is ondergebracht bij de afdeling Onderzoek en Analyse van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) in Den Haag.

Het EMN voert jaarlijks een viertal studies uit en stelt een beleidsoverzicht op. Daarnaast beantwoordt EMN Nederland korte ad-hocvragen van andere nationale contactpunten en zet vragen uit op verzoek van Nederlandse beleidsmakers en netwerkpartners. 

We onderhouden ook een nationaal netwerk van relevante organisaties op het gebied van asiel en migratie. Een jaarlijkse netwerkdag vormt hier onderdeel van.

We streven naar een actieve verspreiding van de resultaten van het EMN. We onderhouden de website van EMN Nederland, brengen digitale nieuwsbrieven uit en brengen rapporten en resultaten van ad-hocvragen actief onder de aandacht van beleidsmakers en andere geïnteresseerden.

Taken

Als stagiair maak je deel uit van het team van EMN Nederland, dat momenteel bestaat uit een coördinator, vier wetenschappelijk medewerkers en een medewerker onderzoek. Je kunt aan al onze activiteiten een bijdrage leveren. In ieder geval schrijf je mee aan een EMN-onderzoek en maak je onderdeel uit van het team dat de ad-hocvragen behandelt. Daarnaast organiseert EMN Nederland in het najaar van 2020 haar nationale conferentie.

Naast de werkzaamheden voor EMN Nederland kan de stagiair in onderling overleg worden betrokken bij andere onderzoeken van de afdeling Onderzoek en Analyse.

Wat bieden we jou: Een interessante stage in een klein team van prettige collega’s in een internationale context, en met een eigen taak die voor de organisatie van wezenlijk belang is.

Opleidingsniveau: Je moet ingeschreven staan bij een Master-opleiding in Nederland.

Nederlands/Engels: Beheersing van Nederlands én Engels (in woord en geschrift) is een voorwaarde.

Uren per week: 32-36

Standplaats: Den Haag

Stagevergoeding: € 628,- per maand bij een werkweek van 40 uur

Stageperiode: 5 à 6 maanden, start rond augustus 2020. Als je korter dan 6 maanden stage loopt, is het een voorwaarde dat je gebruik kunt maken van een eigen laptop en telefoon. 

Inlichtingen

Voor nadere informatie over deze functie kun je contact opnemen met Maren Stegink: 06 25 77 95 53, m.i.stegink@ind.nl

Sollicitatiewijze

Stuur je curriculum vitae met motivatie vóór vrijdag 24 april 2020 naar Maren Stegink, m.i.stegink@ind.nl, ter attentie van Hans Lemmens, coördinator EMN Nederland. 

De sollicitatiegesprekken zijn eind april/begin mei 2020.