Skip to main content

Main Area

Main

Beleidsoverzichten

Turks gezin op rommelmarkt bij de Havendagen in Vollenhove. | Foto: Valentijn Brandt | Nationale Beeldbank Turks gezin op rommelmarkt bij de Havendagen in Vollenhove. | Foto: Valentijn Brandt | Nationale Beeldbank

Ontwikkelingen in migratie- en asielbeleid volgen elkaar snel op. De beleidsoverzichten van het EMN geven inzicht in ontwikkelingen over migratie en asiel in Nederland en de lidstaten van de Europese Unie (EU).

De Jaaroverzichten Nederland geven een jaarlijks overzicht van migratie- en asielbeleid, inclusief een jaaroverzicht in statistieken. Met aandacht voor wijzigingen in beleid en wet- en regelgeving, en het uitvoeren van Europees beleid in Nederland. 

De Jaaroverzichten EU (EMN Annual Reports Migration and Asylum) geven een jaarlijks overzicht van migratie- en asielbeleid in de EU-lidstaten, inclusief een jaaroverzicht in statistieken. 

De Kwartaaloverzichten EU (EMN Bulletins) gaan over de belangrijkste beleidsontwikkelingen en onderzoeken over migratie en asiel in de Europese Unie (EU) en de EU-lidstaten. Gerangschikt per lidstaat en naar thema. Met statistieken, de meest recente onderzoeken en events.

EMN Bulletin 34: Migratie- en asielbeleid Europese Unie | 1e kwartaal 2021

Overzicht van het migratie- en asielbeleid van de Europese Unie (EU) en de EU-lidstaten in januari-maart 2021. Dit is het eerste EMN Bulletin met bijdragen van de waarnemende EMN-lidstaten Moldavië en Georgië.

EMN Bulletin 33: Migratie- en asielbeleid Europese Unie | 4e kwartaal 2020

Overzicht van het migratie- en asielbeleid van de Europese Unie (EU) en de EU-lidstaten in oktober-december 2020, met statistieken over onder meer de aantallen asielaanvragen in Europa.

EMN Bulletin 32: Migratie- en asielbeleid Europese Unie | 3e kwartaal 2020

De belangrijkste ontwikkelingen voor migratie- en asielbeleid van de Europese Unie (EU) en de EU-lidstaten in juli-september 2020.

EMN Bulletin 31: Migratie- en asielbeleid Europese Unie en aanpak Covid-19 | 2e kwartaal 2020

Overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen voor migratie- en asielbeleid van de Europese Unie (EU) en de EU-lidstaten in april-juni 2020. Met een update over de aanpak en gevolgen van Covid-19, en met statistieken over onder meer aantallen asielaanvragen in Europa.

EMN Bulletin 30: Migratie- en asielbeleid Europese Unie, 1e kwartaal 2020

In het 1e kwartaal van 2020 namen EU-lidstaten steeds meer maatregelen tegen de verspreiding van Covid-19. Lidstaten pasten hun migratie- en asielbeleid ingrijpend aan, onder andere door het deels sluiten van de grenzen en het stilleggen van asielprocedures.

Kwartaaloverzicht Europese Unie (EMN Bulletin 29), 4e kwartaal 2019

Overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen voor migratie- en asielbeleid van de Europese Unie (EU) en de EU-lidstaten in oktober-december 2019. Met statistieken over aantallen asielaanvragen in Europa.

Kwartaaloverzicht Europese Unie (EMN Bulletin 27), 2e kwartaal 2019

Uitgebreid overzicht van het migratie- en asielbeleid van de Europese Unie (EU). Over EU-brede ontwikkelingen, het Gemeenschappelijk Europees Asielsysteem (GEAS) en controle van de EU-buitengrenzen.

Kwartaaloverzicht Europese Unie (EMN Bulletin 26), 1e kwartaal 2019

In het 1e kwartaal van 2019 blikte Europa terug op het migratiebeleid sinds de vluchtelingencrisis van 2015. Dat jaar bracht Europa tot drastische aanpassingen in migratiebeheer en de Europese grensbewaking.

Kwartaaloverzicht Europese Unie (EMN Bulletin 25), 4e kwartaal 2018

Uitgebreid overzicht van het migratie- en asielbeleid van de Europese Unie (EU). Over EU-brede ontwikkelingen, het Gemeenschappelijk Europees Asielsysteem (GEAS) en controle van de EU-buitengrenzen.